Goede wijn behoeft geen krans?

Gasten laten zich bij hun keuze steeds vaker leiden door klantbeoordelingen

Vroeger werd een ervaring met 10 mensen gedeeld, nu met 1000

Uw dienstverlening is datgene wat mensen zeggen dat het is

Qing laat beoordelingen in uw voordeel werken!

Voordelen Qing:

  • Rapportages en feedback worden realtime op verschillende (organisatie) niveaus teruggekoppeld.
  • Makkelijk te begrijpen rapportages
  • Inzicht in de ontwikkeling van de klanttevredenheid
  • Inzicht in het effect van acties
  • Praktische 'tool' om feedback te analyseren op locatieniveau
  • Delen van beoordelingen op Social Media en beoordelings- en bookingssites
  • Lage kosten en investering

Hoe werkt Qing

Voordat gasten een hotel boeken of een restaurant bezoeken, raadpleegt men steeds vaker eerst de online beoordelingen op booking- en reviewsites. 93% van de gasten die online een hotel boeken, geeft aan dat hun keuze door beoordelingen wordt beïnvloed. In de ogen van potentiële gasten is de dienstverlening van hotels en restaurants datgene wat mensen zeggen dat het is. Daarnaast spelen online beoordelingen ook een grote rol bij de online zichtbaarheid. Hoe meer positieve beoordelingen, des te beter de vindbaarheid op booking/ reviewsites en op Social Media.


Qing helpt bij het in je voordeel laten werken van beoordelingen. Dit doen we door gastenbeoordelingen te verzamelen: van alle relevante bookings- en beoordelingssites, maar ook met onze eigen enquête tool. Met onze online "tools" krijgt je meer grip op wat mensen online over je zeggen maar ook op de online reputatie. Onze analyses en rapportages geven  inzicht in wat mensen goed aan je vinden en wat verbeterd kan worden. Qing helpt bij het realiseren van meer en positieve beoordelingen.

Aanvraag gratis demo
T: +31 6 12945890 E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Algemene voorwaarden

privacy policy